Blog

Op onze blog ontdek je regelmatig nieuwe verhalen uit onze abdij en brouwerij.

Abdijpoort Westmalle
12 maart 2024

De Abdijwinkel van Westmalle: waar traditie en gastvrijheid samenkomen

In de abdijwinkel komen traditie en gastvrijheid samen. Ontdek er authentieke producten die de waarden van de abdij weerspiegelen.


Lees meer
#abdijgemeenschap
29 oktober 2023

Recept: chocomousse met Westmalle Dubbel

In de culinaire wereld zijn er weinig combinaties zo verleidelijk als die van chocolade en bier. In dit recept combineren we een klassiek dessert, chocomousse, met onze Westmalle Dubbel. Schorten aan, op naar de keuken!


Lees meer
27 oktober 2023

Alles wat je moet weten over de houdbaarheid van trappistenbier

Ontcijfer je bieretiket, leer over de houdbaarheid van trappistenbier en blijf genieten van je oude flesjes.


Lees meer
17 maart 2023

Monnikenwerk in de 21ste eeuw

De broeders van Westmalle leven volgens de regel van Benedictus. Dat betekent: handen uit de mouwen. Want volgens die regel moet de abdijgemeenschap in zijn eigen levensonderhoud voorzien. Bovendien volstaat bidden alleen niet om dichter bij God te komen.


Lees meer
#abdijgemeenschap #monnikenwerk
17 maart 2023

Een dag in de abdij van Westmalle

Het monnikenleven is zonder twijfel het meest regelmatige ter wereld. Het is een bestaan van bidden en werken, van introspectie en inzet voor de gemeenschap. Elke dag komen de monniken op dezelfde tijdstippen samen om te bidden: de zogenaamde ‘getijden’. Daarnaast liggen ook de eucharistieviering en de maaltijden vast. Alle andere activiteiten worden tussen die momenten ingepland. Laten we eens kijken hoe zo’n typische dag in de abdij er uitziet.


Lees meer