Trappistenbieren

Wat is trappistenbier?

Ons trappistenbier draagt het internationale Authentic Trappist Product label.

Trappist’ is dan ook een beschermde herkomstbenaming, die bevestigt dat we voldoen aan drie criteria:

  • onze bieren worden binnen de muren van de trappistenabdij gebrouwen,
  • de productie en het bedrijfsbeleid staan onder toezicht van de trappistenmonniken en
  • de opbrengsten zijn voorbestemd voor de behoeften van de kloostergemeenschap, om te herinvesteren in de brouwerij, voor solidariteit binnen de Trappistenorde en om caritatieve projecten te steunen.

Meer weten? Bezoek dan de site van de Internationale Vereniging Trappist, of luister naar hun podcast.

Brouwen op het ritme van de abdij

In Westmalle brouwen we op het ritme van de abdij. De brouwzaal start pas als de broeders zich ‘s ochtends klaarmaken om een eerste keer samen te bidden in de kerk. Bovendien is de mens doorslaggevend in elke stap van ons brouwproces, ondanks dat we moderne technologieën en technieken toepassen.

Met respect voor traditie en met de beste ingrediënten.

In elke stap van het lange brouwproces, monitoren we onze ingrediënten en ons bier grondig. Maar ondanks alles blijft het een natuurproduct op basis van 5 grondstoffen: geselecteerde gerstsoorten gemout volgens onze specifieke vereisten, een mengeling van verschillende variëteiten hopbloemen afkomstig uit gerenommeerde Europese hopregio’s, puur water uit de Diestiaanlaag, suiker en de unieke zelfgekweekte Westmalle gist.

We voegen bijvoorbeeld geen stabilisatoren toe en pasteuriseren onze bieren niet. De gist leeft, het resultaat kan per brouwsel dus altijd een klein beetje anders zijn. Een nuance die eigen is aan ons natuurlijk en traditioneel brouwproces – en die de fijnste proevers sterk waarderen.