Bières trappistes

Qu’est-ce que la bière trappiste ?

Notre bière trappiste porte le label international « Authentic Trappist Product« .

En effet, le terme « trappiste » est une appellation d’origine protégée qui confirme que nous répondons à trois critères :

  • nos bières sont brassées dans l’enceinte de l’abbaye trappiste,
  • la production et la politique de l’entreprise sont supervisées par des moines trappistes et
  • les recettes sont affectées aux besoins de la communauté monastique, au réinvestissement dans la brasserie, à la solidarité au sein de l’ordre trappiste et au soutien de projets caritatifs.

Envie d’en savoir plus ? Visitez le site de l’International Trappist Association ou écoutez leur podcast.

Brasser au rythme de l’abbaye

In Westmalle brouwen we op het ritme van de abdij. De brouwzaal start pas als de broeders zich ‘s ochtends klaarmaken om een eerste keer samen te bidden in de kerk. Bovendien is de mens doorslaggevend in elke stap van ons brouwproces, ondanks dat we moderne technologieën en technieken toepassen.

Met respect voor traditie en met de beste ingrediënten.

In elke stap van het lange brouwproces, monitoren we onze ingrediënten en ons bier grondig. Maar ondanks alles blijft het een natuurproduct op basis van 5 grondstoffen: geselecteerde gerstsoorten gemout volgens onze specifieke vereisten, een mengeling van verschillende variëteiten hopbloemen afkomstig uit gerenommeerde Europese hopregio’s, puur water uit de Diestiaanlaag, suiker en de unieke zelfgekweekte Westmalle gist.

We voegen bijvoorbeeld geen stabilisatoren toe en pasteuriseren onze bieren niet. De gist leeft, het resultaat kan per brouwsel dus altijd een klein beetje anders zijn. Een nuance die eigen is aan ons natuurlijk en traditioneel brouwproces – en die de fijnste proevers sterk waarderen.