Recept: chocomousse met Westmalle Dubbel

In de culinaire wereld zijn er weinig combinaties zo verleidelijk als die van chocolade en bier. In dit recept combineren we een klassiek dessert, chocomousse, met onze Westmalle Dubbel. Schorten aan, op naar de keuken!

Ingrediënten

  • 200 gr fondant chocolade
  • 300 ml room
  • 6 eieren
  • 12,5 cl Westmalle Dubbel
  • Frambozen, besjes of chocoladeschaafsel voor de afwerking

Bereiding

  • Smelt de chocolade en laat een beetje afkoelen. Meng hieronder het trappistenbier en roer tot het geheel een homogene massa is geworden.

 

  • Scheid de eiwitten van de dooiers en klop het eiwit tot een vast schuim. Meng het opgeklopte eiwit onder het chocolademengsel.

 

  • Klop de room half op en spatel door het mengsel. Verdeel de mousse over potjes of doe alles in één grote pot om aan tafel te delen. Werk eventueel af met frambozen, bessen of chocoladeschaafsel.
  • Zet de mousse in de koelkast en laat een 5-tal uur opstijven.

Daarna kan je heerlijk genieten … mét een Westmalle Dubbel erbij.

 

Smakelijk!

 

 

 

Naar een recept van de Vlaamse Brouwers.