Abdijpoort Westmalle

De Abdijwinkel van Westmalle: waar traditie en gastvrijheid samenkomen

De abdij van Westmalle, geworteld in de traditie van de trappistenorde, is een plek van stilte, afzondering en contemplatie, maar het is ook een plaats van gastvrijheid. Dit alles komt samen in de winkel aan de abdijpoort, waar bezoekers een selectie van authentieke producten vinden die de waarden van de abdij weerspiegelen.

Producten van eigen huis

TrappistenkaasIn de abdijwinkel vinden bezoekers een assortiment producten van eigen huis. Denk aan trappistenkaas, bereid met zorg en vakmanschap in de kaasmakerij van de abdij. Deze kaas is verkrijgbaar in drie varianten, elk met hun eigen smaak en textuur, afhankelijk van de rijpingsduur. Daarnaast zijn er verse eieren verkrijgbaar, rechtstreeks van de boerderij van de abdij. En voor degenen die een tastbare herinnering aan hun bezoek willen meenemen, zijn er ansichtkaarten.

Het bekende trappistenbier is hier niet te koop. Daarvoor moet je in de brouwerijwinkel zijn, of kan je eens gaan proeven bij Café Trappisten een paar honderd meter verder.

Ambachtelijke producten van andere trappistenabdijen

Naast eigen producten biedt de abdijwinkel ook een selectie van ambachtelijke producten van andere abdijen. Zo kunnen bezoekers genieten van confituren van de Trappistinnen van Klaarland in Bocholt. Bereid met toewijding en de beste ingrediënten volgens traditionele recepten. Daarnaast zijn er de TRAPP zepen en lichaamsverzorgingsproducten van de Trappistinnen van Brecht verkrijgbaar, met zorg samengesteld en verrijkt met natuurlijke ingrediënten. Ook kaarsen, paternosters en een beperkte selectie van boeken over religie zijn beschikbaar. Deze boeken van en over schrijvers uit de monastieke traditie, werden samengesteld door Broeder Guerric.

Spirituele dimensie

De poort van de abdij fungeert als een symbolische brug tussen de buitenwereld en het leven binnen de kloostermuren. Ze staat open voor iedereen die op zoek is naar rust, bezinning en spiritualiteit. Hier kom je niet alleen binnen wanneer je de abdijwinkel bezoekt, maar ook wanneer je een dienst wil bijwonen of een broeder komt bezoeken. Je kan je er ook aanmelden voor je retraite. In de woorden van de Regel van Benedictus, die de leidraad vormt voor het monastieke leven: “Allen die aankomen worden als Christus ontvangen.”

Kom naar Westmalle

Dus, of je nu op zoek bent naar een bijzonder cadeau, een moment van bezinning, of gewoon wilt genieten van de rust en schoonheid van het leven in de abdij, de poort van Westmalle staat voor je open. We verwelkomen je graag in onze winkel en nodigen je uit om de unieke sfeer van onze abdij te ervaren.

De winkel is open van maandag tot zaterdag van 8u00 tot 17u00 en op zondag van 11u30 tot 15u45.