Wandelroute

De omgeving van onze abdij is niet alleen heel mooi: ze ziet er ieder seizoen weer anders uit. Als je houdt van een stapje in de natuur, moet je hier zeker eens komen wandelen – alleen, of met familie en vrienden.
Klik op de onderstaande kaart en ontdek het verhaal van Westmalle.

6

Brouwerij: trappistenbier

Westmalle brouwt 3 trappistenbieren: de Extra (4,8°), Dubbel (7°) en Tripel (9,5°). De Westmalle Extra is het bier dat de broeders zelf drinken bij de maaltijd. De Westmalle Dubbel dankt zijn naam aan het feit dat het wordt gebrouwen met dubbel zoveel ingrediënten als een vroegere biervariant. Bij de Westmalle Tripel moet je dat dus maal 3 doen.

 

 

Echt trappistenbier is voorzien van het label ‘Authentic Trappist Product’. Dat label garandeert onder meer dat het bier door de monniken zelf – of alleszins onder hun toezicht – wordt gebrouwen in een Trappistenabdij. De brouwerij-activiteiten zijn overigens altijd ondergeschikt aan het kloosterleven: een belangrijk deel van de opbrengst gaat bijvoorbeeld naar liefdadigheid.

 

 

>> Wandel verder tot aan de kruising van deze zandweg met een asfaltbaan. Daar sla je links af. Van hieruit heb je een mooi zicht op het hele abdijcomplex.

Ga terug naar 5 Ga verder naar 7