Trappistenbier

Binnen de muren van de trappistenabdij van Westmalle worden drie soorten bier gebrouwen:

De Tripel, Dubbel en Extra vind je makkelijk terug in de betere winkels of horecazaken van België en Nederland. De trappistenbieren van Westmalle zijn ook wereldwijd verkrijgbaar op een aantal geselecteerde plaatsen.

De Tripel van Westmalle

Voor het eerst gebrouwen in 1934 wordt de Tripel van Westmalle wel eens de “moeder van alle tripels” genoemd. Een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus.

De Dubbel van Westmalle

De Dubbel van Westmalle

Het donker, roodbruine trappistenbier van Westmalle bevat dankzij nagisting op fles een rijke en complexe smaak die gekenmerkt wordt door moutige en fruitige toetsen met een fris bittere finale.

Extra van Westmalle is het bier van de monniken

De Extra van Westmalle

De Westmalle Extra is het bier dat de Trappisten van Westmalle sinds lang zelf bij hun maaltijd drinken. Hij is verrassend volmondig van smaak voor een trappistenbier met een laag alcoholgehalte van slechts 4,8%.

Waar Dubbel van ’t vat?

Waar van ’t vat?

Westmalle Dubbel van het vat is in heel wat horecazaken over België en Nederland te vinden. Waar proef je hem bij u in de buurt? Met de locator vindt u meteen de dichtstbijzijnde horecazaak met Trappist Westmalle van het vat.

Een échte trappist

Een trappistenbier is net iets anders dan een abdijbier. Dat komt omdat ‘trappist’ een beschermde naam is die enkel voorbehouden is aan bieren die voldoen aan de vereiste criteria opgesteld door de Internationale Vereniging Trappist. Ontdek wat een échte trappist maakt.

Foodpairing

Om de unieke smaak van de trappistenproducten van Westmalle te combineren met de juiste gerechten doet de brouwerij van Westmalle beroep op Foodpairing, een wetenschappelijke manier om de perfecte smaakcombinaties te achterhalen.

Schenken en bewaren

Schenken en bewaren

Om ten volle te kunnen genieten van het rijke aroma van onze trappistenbieren, raden wij u aan om de Dubbel en de Tripel te schenken volgens de aloude regels van de kunst. De trappistenbieren van Westmalle zijn immers complexe, levende bieren die hergisten in de fles.