Trappistenbier

Binnen de muren van de trappistenabdij van Westmalle worden drie soorten bier gebrouwen:

De Tripel en de Dubbel vind je makkelijk terug in de betere winkels of horecazaken van België en Nederland. De trappistenbieren van Westmalle zijn ook wereldwijd verkrijgbaar op een aantal geselecteerde plaatsen. Maar de Extra wordt slechts tweemaal per jaar gebrouwen en is alleen bedoeld voor intern gebruik. Dit bier drinken de monniken en hun gasten immers enkel bij het middagmaal.

De Tripel van Westmalle

Voor het eerst gebrouwen in 1934 wordt de Tripel van Westmalle wel eens de “moeder van alle tripels” genoemd. Een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus.

De Dubbel van Westmalle

De Dubbel van Westmalle

Het donker, roodbruine trappistenbier van Westmalle bevat dankzij nagisting op fles een rijke en complexe smaak die gekenmerkt wordt door moutige en fruitige toetsen met een fris bittere finale.

Extra van Westmalle is het refterbier van de monniken

De Extra van Westmalle

De goudblonde Extra wordt slechts tweemaal per jaar gebrouwen en is alleen bedoeld voor intern gebruik. Dit bier drinken de monniken en hun gasten immers enkel bij het middagmaal. Typisch voor de Extra is dat hij alleen met water, gerstemout en hopbellen wordt gebrouwen. Hij deelt zijn gist met de Dubbel en Tripel en is dus ook een bier van hoge gisting, al bevat hij maar 4,8% alcohol. Het aroma is typisch Westmalle en het hoppige karakter zorgt voor een dorstlessende droge afdronk.

Waar Dubbel van ’t vat?

Waar van ’t vat?

Westmalle Dubbel van het vat is in heel wat horecazaken over België en Nederland te vinden. Waar proef je hem bij u in de buurt? Met de locator vindt u meteen de dichtstbijzijnde horecazaak met Trappist Westmalle van het vat.

Een échte trappist

Een trappistenbier is net iets anders dan een abdijbier. Dat komt omdat ‘trappist’ een beschermde naam is die enkel voorbehouden is aan bieren die voldoen aan de vereiste criteria opgesteld door de Internationale Vereniging Trappist. Ontdek wat een échte trappist maakt.

Foodpairing

Om de unieke smaak van de trappistenproducten van Westmalle te combineren met de juiste gerechten doet de brouwerij van Westmalle beroep op Foodpairing, een wetenschappelijke manier om de perfecte smaakcombinaties te achterhalen.

Onze geschenkverpakkingen

Geschenkverpakkingen

Een overzicht van alle geschenkverpakkingen van Trappist Westmalle voor speciale gelegenheden. Bedrijven kunnen hier een rechtstreekse offerte aanvragen.

Schenken en bewaren

Schenken en bewaren

Om ten volle te kunnen genieten van het rijke aroma van onze trappistenbieren, raden wij u aan om de Dubbel en de Tripel te schenken volgens de aloude regels van de kunst. De trappistenbieren van Westmalle zijn immers complexe, levende bieren die hergisten in de fles.

site by Intracto