Gastvrijheid

Naast het leven van gebed en arbeid verlenen monniken een belangrijke dienst aan de gemeenschap. Ieder die van goede wil is, kan zich bezinnen op het gebedsritme van de gemeenschap.

Deelname aan het gebed

Wie persoonlijk wil bezinnen op het gebedsritme binnen de abdij, kan voor enkele dagen terecht in het gastenverblijf.

De gebedsmomenten van de monniken zijn open voor iedereen. Heel wat mensen beslissen de eucharistie of de dagsluiting bij te wonen. Sommigen doen dit zelfs dagelijks. Anderen vervoegen morgen-, middag- of avondgebed.

Maar wie het gebedsritme binnen de abdij in zijn geheel wil ervaren, kan gedurende enkele dagen overnachten om het hele getijdengebed mee te maken.

Een gastenverblijf voor stilte en rust

De gastvrijheid is gericht op persoonlijke bezinning en occasioneel op bezinning in groep.

Daarvoor is er een gastenverblijf. Iedereen die de stilte en de rust als heilzaam ervaart, is hier welkom voor een paar dagen van bezinning en gebed.

Groepen worden occasioneel wel aanvaard, maar enkel als deze zelf instaan voor begeleiding. De monniken begeleiden evenwel zelf geen bezinningsdagen.

Aanvraag gastenverblijf

Wie gebruik wil maken van het gastenverblijf kan contact opnemen met de gastenbroeder via onderstaande gegevens. Verder is de abdij niet toegankelijk.

afwas_in_het_gastenverblijf.jpgABDIJ ONZE-LIEVE-VROUW VAN HET HEILIG HART

Antwerpsesteenweg 496
B-2390 Westmalle

Algemene telefoon: 03 312 92 00
Telefoon gastenhuis: 03 312 92 09
Fax: 03 312 92 20


De abdij is gelegen aan de rijksweg N12 Antwerpen-Turnhout, tussen de dorpscentra van Westmalle en Sint-Antonius-Zoersel, en is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 41.0 Antwerpen-Turnhout van De Lijn heeft een halte onmiddellijk bij de ‘Trappistenabdij’. Vanuit Antwerpen is er om het half uur een bus: één op het uur en één op het half uur.

site by Intracto