De kaasmakerij

In de abdij van Westmalle is er niet alleen een brouwerij en een boerderij, maar sinds 1870 ook een kaasmakerij. De monniken maken er halfharde, gerijpte kaas. De echte trappistenkaas van Westmalle werd traditiegetrouw bereid van verse melk, die niet gepasteuriseerd is. De kaas is licht gezouten en heeft een egale structuur.

Natuurlijke kwaliteit

_83c1768lowres.jpgIn de kaasmakerij primeert kwaliteit. Daarom gebruiken de monniken alleen melk van hun eigen koeien. Zo zijn ze zeker van een betrouwbare basisgrondstof, die ze zelf helemaal onder controle hebben. Ook de productie verloopt zo natuurlijk mogelijk, zonder te ontromen en bewaarmiddelen of kleurstoffen toe te voegen. Wanneer de koeien in de lente naar de verse weiden gaan, krijgt de kaas daarom een wat andere kleur dan wanneer ze in de winter op stal blijven.

De productie van de trappistenkaas van Westmalle is beperkt. Hij is alleen maar verkrijgbaar aan de poort van de abdij, in ‘Café Trappisten’, rechtover de abdij, of in enkele geselecteerde winkels en marktkramen.