Brouwerij

De abdij van Westmalle is befaamd om van zijn trappistenbier dat tot ver over de landsgrenzen heen graag wordt gedronken. Toch is de brouwerij geen commerciële activiteit, maar een manier voor de monniken om te voorzien in hun eigen onderhoud.

De meeste inkomsten van de verkoop worden weer geïnvesteerd in de brouwerij en de goede arbeidsomstandigheden van de medewerkers. De monniken zijn immers zelf geen brouwmeesters meer, maar laten het merendeel van het brouwproces over aan externe medewerkers. Wel staan ze nog in voor de algemene leiding van de brouwerij.

Het deel van de inkomsten dat niet wordt gebruikt voor het eigen levensonderhoud, wordt geschonken aan goede doelen, sociale werken en mensen in nood.

Het brouwproces van trappistenbier Westmalle

Het brouwproces

Hoe worden de trappistenbieren van Westmalle gebrouwen? Dit brouwproces doorloopt stap voor stap de verschillende handelingen. Van het maken van het beslag tot de hergisting op de fles.

De geschiedenis van de brouwerij

De geschiedenis van de brouwerij van Westmalle is nauw verbonden met het ontstaan van de abdij. Eerst met bier voor eigen gebruik, daarna ook voor verkoop.

Brouwers controleren kwaliteit van brouwsel

De filosofie van de Westmalle brouwerij

De controle van de brouwerij is nog steeds in handen van de monniken van Westmalle, met een eigen filosofie over arbeid en kwaliteit.

Brouwerij Westmalle is niet te bezoeken

Geen brouwerijbezoek

De brouwerij van Westmalle is helaas niet toegankelijk voor bezoekers, om de dagorde van de monniken niet te storen. Wel kunt u op enkele andere manieren de sfeer van de brouwerij opsnuiven.

Westmalle voor professionals

Professionals

Dubbel of Tripel verkopen in uw horacazaak, winkel of bierhandel? Professionals kunnen altijd terecht bij de brouwerij van Westmalle voor meer info over onze producten en ondersteuning. Ook mogelijkheden rond import van onze bieren, start hier.