Abdij van de Trappisten van Westmalle

De abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle behoort sinds haar stichting in 1794 tot de Orde van de Cisterciënzers of de trappisten, naar de Franse abdij La Trappe. Sinds het einde van de achttiende eeuw wijden monniken zich hier toe aan een leven in gemeenschap van gebed en arbeid.

De gemeenschap van de abdij van Westmalle

De gemeenschap

Als deel van de gemeenschap van de Cisterciënzers is de abdij van Westmalle ook een ‘Leerschool in Broederlijke Liefde’. Een band die alle gemeenschappen van de Orde innig verbindt en steunt. Maar ook de solidariteit met alle mensen nastreeft.

Het leven als monnik

Het leven als monnik

De trappisten van Westmalle leiden een teruggetrokken leven van rust en contemplatie in de abdij. Maar ze sluiten zich daarom niet helemaal af van de zorgen en de noden van de mensen. Ze verdelen hun tijd tussen gebed, reflectie en arbeid volgens een uitgebalanceerde dagorde.

De historiek van de Abdij der Trappisten Westmalle

Historiek

De abdij van Westmalle wordt al sinds de 18de eeuw bewoond door een gemeenschap van trappistenmonniken, van wie het leven bestaat uit gebed en arbeid.

Trappistenbieren van Westmalle

Onze Trappistenbieren

Genieten van een trappist van Westmalle, is genieten van een kwalitatief bier met de zuiverste ingrediënten. Leer alle drie de trappistenbieren kennen.

De brouwerij van Westmalle

De brouwerij

De monniken van Westmalle brouwen bier om te voorzien in hun eigen onderhoud. Een moderne brouwerij is daarbij fundamenteel.

De kaas van de Abdij der Trappisten van Westmalle

Kaas maken

De monniken maken ook hun eigen trappistenkaas in de de abdij. De productie is beperkt voor eigen gebruik of verkoop aan de poort en bij kaasspeciaalzaken en slagers.

site by Intracto