Abdij van de Trappisten van Westmalle

De abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle behoort sinds haar stichting in 1794 tot de Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie of de trappisten, naar de Franse abdij La Trappe. Sinds het einde van de achttiende eeuw wijden monniken zich hier toe aan een leven in gemeenschap van gebed en arbeid.

Covid-19 maatregelen

Beste bezoekers en klanten,

Om een verdere verspreiding van het covid-19 virus tegen te gaan, hebben we enkele maatregelen getroffen:

Het dragen van een mondkapje is verplicht, zowel binnen als buiten 

Gastenhuis - GESLOTEN

Door het stijgende besmettingsrisico, is het gastenhuis gesloten van maandag 19 oktober tot en met zondag 15 november. We zien de sluiting ook als een vorm van solidariteit met de vele mensen van de horeca die hun broodwinning voor een groot stuk kwijt zijn.

Kerkdiensten

Onze kerkdiensten zijn opnieuw toegankelijk voor het publiek. Hou wel rekening met volgend schema:

Van maandag tot zaterdag

  • Terts en eucharistie

Dagelijks

  • Sekst
  • Noon
  • Vespers
  • Completen

Veiligheidsmaatregelen tijdens de kerkdiensten

  • Er zijn geen zangboekjes ter beschikking.
  • Als er te veel volk is, behouden we ons het recht toe om de toegang aan de laatst aangekomenen te weigeren. 

Biecht

Het sacrament van de biecht kan weer zoals vroeger op zaterdag ontvangen worden. Men belt hiervoor aan bij de abdijportier.

Winkels

Onze kaas is nog steeds te koop in de abdijwinkel.  De brouwerijwinkel is wekelijks open op vrijdag. De openingsuren van beide winkels vindt u op de contactpagina. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

De gemeenschap van de abdij van Westmalle

De gemeenschap

Als deel van de gemeenschap van de Cisterciënzers is de abdij van Westmalle ook een ‘Leerschool in Broederlijke Liefde’. Een band die alle gemeenschappen van de Orde innig verbindt en steunt. Maar ook de solidariteit met alle mensen nastreeft.

Het leven als monnik

Het leven als monnik

De trappisten van Westmalle leiden een teruggetrokken leven van rust en contemplatie in de abdij. Maar ze sluiten zich daarom niet helemaal af van de zorgen en de noden van de mensen. Ze verdelen hun tijd tussen gebed, reflectie en arbeid volgens een uitgebalanceerde dagorde.

Hoe word je monnik?

“Luister, mijn zoon, naar de richtlijnen van je meester, en neig het oor van je hart.” Zo begint de regel van Sint-Benedictus. Wie monnik wil worden, volgt dus de stem van zijn hart.

Abdijbibliotheek van Westmalle met veel oude manuscripten

Historiek

Een gemeenschap van Trappistenmonniken bewoont de abdij van Westmalle sinds de 18e eeuw. Gebed en arbeid bepalen hun leven.

Als gast meeleven met de monniken van Westmalle

Gastvrijheid

Naast het leven van gebed en arbeid verlenen monniken een belangrijke dienst aan de gemeenschap. Ieder die van goede wil is, kan zich bezinnen in een ambiance van gebed, schoonheid en stilte.

Ober met een glas Westmalle Dubbel en Tripel

Onze trappistenbieren

Ontdek onze drie trappistenbieren Extra, Dubbel en Tripel. Geniet van een kwaliteitsbier gebrouwen met de zuiverste ingrediënten.

De brouwerij van Westmalle

De brouwerij

De monniken van Westmalle brouwen bier om te voorzien in hun eigen onderhoud. Een moderne brouwerij is daarbij fundamenteel.

trappistenkazen in de rijpingskamer

Kaas maken

De monniken maken hun eigen trappistenkaas in de kaasmakerij van de abdij. De kaas is bestemd voor eigen gebruik. Hij is ook te koop aan de abdijpoort, in kaaswinkels en slagerijen.

site by Intracto