Abdij van de Trappisten van Westmalle

De abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle behoort sinds haar stichting in 1794 tot de Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie of de trappisten, naar de Franse abdij La Trappe. Sinds het einde van de achttiende eeuw wijden monniken zich hier toe aan een leven in gemeenschap van gebed en arbeid.

Westmalle Extra te koop

Westmalle Extra vanaf nu op ruimere schaal verdeeld

De Extra is het bier dat de Trappisten van Westmalle sinds lang zelf drinken. Vanaf nu is deze goudgele trappist ook exclusief te verkrijgen bij de drankenhandel en horeca. Lees verder en kom meer te weten over zijn boeiende historiek en unieke smaak.

De gemeenschap van de abdij van Westmalle

De gemeenschap

Als deel van de gemeenschap van de Cisterciënzers is de abdij van Westmalle ook een ‘Leerschool in Broederlijke Liefde’. Een band die alle gemeenschappen van de Orde innig verbindt en steunt. Maar ook de solidariteit met alle mensen nastreeft.

Het leven als monnik

Het leven als monnik

De trappisten van Westmalle leiden een teruggetrokken leven van rust en contemplatie in de abdij. Maar ze sluiten zich daarom niet helemaal af van de zorgen en de noden van de mensen. Ze verdelen hun tijd tussen gebed, reflectie en arbeid volgens een uitgebalanceerde dagorde.

Hoe word je monnik?

“Luister, mijn zoon, naar de richtlijnen van je meester, en neig het oor van je hart.” Zo begint de regel van Sint-Benedictus. Wie monnik wil worden, volgt dus de stem van zijn hart.

Abdijbibliotheek van Westmalle met veel oude manuscripten

Historiek

Een gemeenschap van Trappistenmonniken bewoont de abdij van Westmalle sinds de 18e eeuw. Gebed en arbeid bepalen hun leven.

Als gast meeleven met de monniken van Westmalle

Gastvrijheid

Naast het leven van gebed en arbeid verlenen monniken een belangrijke dienst aan de gemeenschap. Ieder die van goede wil is, kan zich bezinnen in een ambiance van gebed, schoonheid en stilte.

Ober met een glas Westmalle Dubbel en Tripel

Onze trappistenbieren

Ontdek onze drie trappistenbieren Extra, Dubbel en Tripel. Geniet van een kwaliteitsbier gebrouwen met de zuiverste ingrediënten.

De brouwerij van Westmalle

De brouwerij

De monniken van Westmalle brouwen bier om te voorzien in hun eigen onderhoud. Een moderne brouwerij is daarbij fundamenteel.

trappistenkazen in de rijpingskamer

Kaas maken

De monniken maken hun eigen trappistenkaas in de kaasmakerij van de abdij. De kaas is bestemd voor eigen gebruik. Hij is ook te koop aan de abdijpoort, in kaaswinkels en slagerijen.