Blog

Op onze blog ontdek je regelmatig nieuwe verhalen uit onze abdij en brouwerij.

11 augustus 2025

Westmalle ABC: ontdek de wereld van trappistenbier van A tot Z

Het Westmalle ABC is jouw gids door de wereld van trappistenbier. Van het brouwproces tot de ingrediënten en van vaktermen tot bijzondere weetjes: hier vind je alles overzichtelijk bij elkaar. Dit overzicht groeit mee met onze verhalen en ervaringen zodat je steeds meer te weten komt over wat een Westmalle zo bijzonder maakt.


Lees meer
TIckets Open Brouwerijdagen
23 juni 2025

Tickets voor de Open Brouwerijdagen bemachtigen? Onze tips!

Wil je tickets voor de Open Brouwerijdagen van Westmalle bemachtigen? Met deze praktische tips bereid je je goed voor op de start van de ticketverkoop.


Lees meer
Feiten en fabels over bier
1 april 2025

Feiten en fabels over bier: 7 veelgehoorde uitspraken onder de loep

Bier moet ijskoud zijn, oud bier moet je weggooien en donker bier is altijd zwaarder dan blond bier. Klinkt bekend? Maar klopt het ook? Er doen heel wat verhalen de ronde over bier. Tijd om alle feiten en fabels eens goed onder de loep te nemen!


Lees meer
Witloof met trappistenbier
22 oktober 2024

Westmalle trappistenbier en witloof: de perfecte culinaire match

Duik de keuken in en laat de rijke smaken van BelOrta witloof en Westmalle trappistenbier samenkomen in een culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten.


Lees meer
6 juni 2024

Het nieuwe Westmalle Extra glas: een eerbetoon aan traditie en innovatie

Bij Westmalle houden we van traditie, maar we zijn ook niet bang voor vernieuwing. Het nieuwe glas voor de Westmalle Extra is een mooi voorbeeld van deze combinatie. In deze blogpost nemen we je mee op de reis die we hebben afgelegd om dit bijzondere glas te creëren.


Lees meer
Abdijpoort Westmalle
12 maart 2024

De Abdijwinkel van Westmalle: waar traditie en gastvrijheid samenkomen

In de abdijwinkel komen traditie en gastvrijheid samen. Ontdek er authentieke producten die de waarden van de abdij weerspiegelen.


Lees meer
#abdijgemeenschap
29 oktober 2023

Recept: chocomousse met Westmalle Dubbel

In de culinaire wereld zijn er weinig combinaties zo verleidelijk als die van chocolade en bier. In dit recept combineren we een klassiek dessert, chocomousse, met onze Westmalle Dubbel. Schorten aan, op naar de keuken!


Lees meer
27 oktober 2023

Alles wat je moet weten over de houdbaarheid van trappistenbier

Ontcijfer je bieretiket, leer over de houdbaarheid van trappistenbier en blijf genieten van je oude flesjes.


Lees meer
Ora et labora
17 maart 2023

Monnikenwerk in de 21ste eeuw

De broeders van Westmalle leven volgens de regel van Benedictus. Dat betekent: handen uit de mouwen. Want volgens die regel moet de abdijgemeenschap in zijn eigen levensonderhoud voorzien. Bovendien volstaat bidden alleen niet om dichter bij God te komen.


Lees meer
#abdijgemeenschap #monnikenwerk
Gemeenschap Westmalle koorgebeden en eucharistie
17 maart 2023

Een dag in de abdij van Westmalle

Het monnikenleven is zonder twijfel het meest regelmatige ter wereld. Het is een bestaan van bidden en werken, van introspectie en inzet voor de gemeenschap. Elke dag komen de monniken op dezelfde tijdstippen samen om te bidden: de zogenaamde ‘getijden’. Daarnaast liggen ook de eucharistieviering en de maaltijden vast. Alle andere activiteiten worden tussen die momenten ingepland. Laten we eens kijken hoe zo’n typische dag in de abdij er uitziet.


Lees meer