Leven van gebed
Leven in gemeenschap
Leven van arbeid

BROUWERIJ

ALGEMEEN | BEZOEK | HISTORIEK | BIERSOORTEN | TRIPEL | DUBBEL | ECHTE TRAPPIST | SCHENK- EN BEWAARTIPS | INGREDIENTEN | BROUWPROCES | AANVRAAG HORECA | RELATIEGESCHENKEN | WAAR VAN 'T VAT | EXPORT
inkom brouwerij

Al meer dan 200 jaar kiezen de monniken van Westmalle voor een leven van gebed en arbeid. Trouw aan de regel van Sint Benedictus, zorgen ze zelf voor hun levensonderhoud.

Daarom is er binnen de muren van de trappistenabdij een boerderij, een kaasmakerij en een brouwerij. Die houden ze bewust kleinschalig, met bijzondere zorg voor mens en milieu. De inkomsten van de brouwerij worden gebruikt voor de daarvoor benodigde investeringen, voor aanpassingen in functie van de ontwikkelingen in de brouwtechnologie, en verder voor het ondersteunen van de trappistengemeenschappen en het beoefenen van caritatieve werken.

Hier verneemt u meer over de historiek van de brouwerij, de ingredi├źnten, het brouwproces, de biersoorten, wat ├ęchte trappist onderscheidt van andere bieren, hoe u het bier best schenkt en hoe u lekker kookt met trappistenbier. Er is ook een apart gedeelte voor horecazaken en bedrijven.