Leven van gebed
Leven in gemeenschap
Leven van arbeid

BIERSOORTEN

ALGEMEEN | BEZOEK | HISTORIEK | BIERSOORTEN | TRIPEL | DUBBEL | ECHTE TRAPPIST | SCHENK- EN BEWAARTIPS | INGREDIENTEN | BROUWPROCES | AANVRAAG HORECA | RELATIEGESCHENKEN | WAAR VAN 'T VAT | EXPORT
glas Dubbel en Tripel van Westmalle

Binnen de muren van de trappistenabdij van Westmalle worden drie soorten bier gebrouwen:

De Tripel en de Dubbel worden te koop aangeboden: u vindt deze bieren in horecazaken, grote distributieketens, gespecialiseerde winkels en bierhandelaars in België en Nederland. En op een aantal geselecteerde plaatsen over de hele wereld. De Extra wordt slechts tweemaal per jaar gebrouwen en is alleen bedoeld voor intern gebruik: dit bier drinken de monniken en de gasten van de abdij bij het middagmaal.

Deze trappistenbieren worden volgens een lange traditie met alleen natuurlijke ingrediënten gebrouwen: zuiver water, gerstemout, echte hopbellen, de beste suiker en zelfgekweekte gist. Zo zijn deze drie variëteiten 100% zuivere en natuurlijke bieren.

De Tripel, Dubbel en Extra van Westmalle zijn levende kwaliteitsbieren met een constante smaakevolutie. Daarom zijn geen twee glazen helemaal identiek. De smaak hangt vooral af van de ouderdom, de manier van bewaren, het uitschenken en de serveertemperatuur.